Архивпроект за заустване на дъждовните води от канала навътре в морето, като в

...
Архивпроект за заустване на дъждовните води от канала навътре в морето, като в
Коментари Харесай

Община Варна иска от държавата Шокъровия канал, за да реши важен проблем

 Архивпроект за заустване на дъждовните води от канала във вътрешността в морето, като в момента документацията минава през съгласувателни процедури с способените институции. Общината ще изиска от страната и парцел в Южна промишлена зона, с цел да може да кандидатства по процедура " Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличение на синия капацитет “. Едно от изискванията за кандидатстване е да се даде документ за благосъстоятелност на терена.

Решено бе също постройката на Районния център по трансфузионна хематология да бъде безплатно трансферирана на страната. Заради дългогодишната експлоатация обектът се нуждае от главен ремонт, само че защото не е благосъстоятелност на Министерството на здравеопазването, отпущането на средства за реновацията е незаконосъобразно.

Съветниците дадоха единодушието си да се даде на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи общински парцел, който да бъде трансфорат в административен център за обслужване на жители. Помещението на ул. " Св. Климент “ е с положително разположение, намира се на партерен етаж и е налично за хора с увреждания и майки с колички.

Спортният комплекс, ситуиран в I ЕГ, ще продължи да бъде стопанисван от Оперативна програма " Спорт – Варна “. Докато тече образователният развой, оборудването се употребява от възпитаниците на гимназията, бе изтъкнато на днешното съвещание.

Членовете на комисията дадоха единодушието си общинският парцел на бул. " Владислав Варненчик “ 108, оборудван като Синя стая, да продължи да се употребява от правораздавателните институции във Варна. Това профилирано помещение към този момент 5 години дава опция да се изслушват деца в една щадяща среда, друга от правосъдната зала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР